Zeilschool Langweer

Terug van weg geweest.

Zeilpaviljoen Boornzwaag

Het zeilpaviljoen in Boornzwaag, een eigen jeugdzeilschool voor de jeugd tussen 7 en 12 jaar direct aan de Langweerder Wielen.
Hoe klinkt dat?
Dat is het zeilpaviljoen in het dorp Boornzwaag,gelegen naast Langweer.
We beschikken tijdens een aantal weken (19 juli t/m 15 augustus) in het zeilschoolseizoen over deze prachtige accommodatie.
Direct aan de Langweerder Wielen met een uniek sport,- en spelterrein erom heen. Een top locatie, helemaal toegespitst op jou als jonge zeiler!
Ben jij tussen de zeven en twaalf jaar? Dan nodigen wij je graag uit! Kom mee varen in de prachtige rode Oppi’s met felgekleurde zeilen of de prachtige tweepersoons Laerlings! Wanneer je al je diploma CWO III jeugdzeilen eemans al op zak hebt, is de Topaz Uno Plus een boot voor jou! Deze cursus is de perfecte cursus als jij al goed kan zeilen maar nog beter wilt worden in het jeugdzeilen tweemans.Maar ook de rest van het programma vind jij vast en zeker leuk! Want het totale programma op en rond het water hebben we bedacht voor stoere kids zoals als jij. Maar dat niet alleen. Met grappige spelletjes en opdrachten leren we je de theorie over zeilen. Op een coole manier dus. Want zeg nou zelf, wat is er nu leuker dan met je eigen gevouwen bootje de regels te oefenen?! Na je vakantie kun je knopen en steken maken, ken je de zeiltermen, herken je de bootonderdelen en kun je het vaarreglement toepassen. Bovendien is er elke avond een gaaf avondprogramma. Met op vrijdagavond natuurlijk de Bonte Avond!

 

 

Dagboek!

Als je weer thuis bent, wil iedereen vast horen wat je allemaal hebt meegemaakt. Maar dat is zoveel, dat kun je bijna niet onthouden allemaal… Daarom schrijven wij elke dag alle vorderingen en belevenissen in het zogenaamde ‘dagboek’ Zo kun je thuis nog een hele lange tijd nagenieten van jouw onvergetelijke week!

 

Hoe werkt het?

Wat is je leeftijd en wat is je niveau? Daar kijken we naar als we je indelen. Je vaart in groepjes van maximaal zes bootjes. Een gediplomeerd instructeur of instructrice vaart met je mee in een motorbootje. Je draagt natuurlijk een zwemvest, want veiligheid staat bij ons altijd voorop! Voor de diplomalijn

 

Alleen zeilen?

Zonder overnachtingen deelnemen aan de jeugdzeil cursus? Dat kan natuurlijk ook. Op zondagmiddag maak je kennis met je medecursisten. Ook leren we je alvast hoe je jouw bootje moet optuigen. Van maandag tot en met vrijdag moet je om 9.20 uur op de zeilschool zijn. Neem een lunchpakketje mee en een setje droge kleren, zwemkleding en regenkleding. Onze instructeurs zorgen tijdens de dag voor voldoende drinken en iets lekkers. Om 9.30 uur gaan we naar de boten en vertrekken we. Om ca. 16.30 uur komen we weer op de zeilschool aan. Hier maken we de boten schoon en ‘nachtklaar’. Om 17.00 uur zit je zeilschooldag er dan op!

 

Minikamp
De eerste keer alleen op vakantie is best spannend. Daarom hebben wij een mini-zeilkamp van 4 dagen(zondag-woensdag of woensdag-zaterdag)in het programma.
In deze dagen leer je de basis van het zeilen en ga je de eerste vaaruren maken in een Optimist of Laerling. De instructeur vaart mee in een motorbootje zodat je
snel geholpen kan worden. Het zeilen wordt afgewisseld met buitenactiviteiten, en andere spelletjes op de wal en op het water.

 

 

Laerling
 Met ingang van het watersportseizoen 2015 biedt  Zeilschool ‘t Garijp ook de mogelijkheid tot het 
 volgen van een cursus in de Laerling. Laerling  betekent in het Noors: leerling en je spreekt het uit
 als “lurling”. Deze veelzijdige en veilige kielboot  wordt gevaren door 2 cursisten in de leeftijdsgroep
 8 tot en met 12 jaar. De Laerling vaar je met z'n  tweeën. Het is een jeugdkielboot. De Laerling is  een kleine
 veilige boot met een vaste kiel, en precies op maat voor kinderen!
 Door de kiel heeft de boot wiebelt de boot bijna niet en kan de boot dus niet ondersteboven.
 De Laerling is groot genoeg zodat je in begin samen met de instructeur kan zeilen.
 Maar natuurlijk is de boot klein genoeg om later alleen te kunnen zeilen! Kom gauw kennismaken met de Laerling!