Instructeur/trice worden

OPLEIDING ZEIL- OF WINDSURFINSTRUCTEUR/ TRICE 2017

Ben jij super gemotiveerd om jouw zeilkennis ( min. CWO III niveau) over te brengen samen met andere enthousiastelingen, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bereik je in 2017 minimaal de leeftijd van 17 jaar en zoek je een leuke afwisselende vakantiebesteding, lees dan verder.

 

 

De staf van ’t Garijp bestaat voornamelijk uit enthousiaste jongeren tussen de 17 en 25 jaar die allemaal een enorme passie voor zeilen hebben. Stafleden zijn vaak van jongs af aan met ons mee op kamp geweest en hebben uiteindelijk een opleiding gedaan tot instructeur of walstaf. De meeste staf is in de zomer gemiddeld twee tot drie weken actief op de zeilschool, maar er zijn ook enthousiastelingen die maar liefst vier weken op de zeilschool verblijven! De ervaring die je als staflid bij ‘t Garijp opdoet is erg nuttig. Als instructeur leer je bijvoorbeeld niet alleen lesgeven, maar ook leiding geven aan een groep. Een waardevolle eigenschap die je later tijdens je (eerste) baan wellicht goed van pas komt! Ervaren stafleden kunnen doorgroeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld tot schipper. Instructeurs kunnen ook doorgroeien tot coach, waarbij je nieuwe instructeurs gaat begeleiden in het lesgeven. Lijkt het jou ook leuk om instructeur of walstaf te worden en ben je in de zomer 17 jaar of ouder? Lees dan snel verder!

Er zijn afhankelijk van jouw zeilervaring verschillende disciplines:

  • Kielboot-instructeursopleiding
  • Zwaardboot-instructeursopleiding
  • Jeugdzeil-instructeursopleiding

Deze opleiding is voor diegene die het leuk vinden op les te geven aan onze Optimistenjeugd, over heel veel geduld beschikken en net zoveel energie hebben als deze jonge leeftijdscategorie. Minimaal moet je beschikken over een eigen vaardigheidsniveau van ZB III in het jaar dat je 17 wordt of CWO ZB IV bezitten  als je 16 bent bij aanvang van de opleiding, maar in 2017 geen 17 jaar wordt.

  • Windsurf-instructeursopleiding

De opleiding is verdeeld over Hemelvaart en Pinksteren. Beide gedeeltes zijn verplicht om te volgen. Met Hemelvaart starten we op woensdagavond 24 mei om 20.30 uur tot zondag 28 mei om ca. 16.30 uur. Het 2e deel van de opleiding met Pinksteren vangt aan op vrijdag 2 juni om 20.30 uur en eindigt op maandag 5 juni om ca. 17.00 uur. Aan het eind van de opleidingen wordt beoordeeld of we je wel of niet geschikt vinden om zeilinstructie te gaan geven op 't Garijp. 

De kosten voor de gehele cursus zijn € 250,- per deelnemer aan de opleiding windsurf, kiel- jeugd- en zwaardboot. Deze kosten zijn voor kost en inwoning. De opleiding zelf is dus gratis. Je kan na het lezen van alle informatie je online inschrijven via de volgende link:

inschrijfformulier opleiding en beschikbaarheid 2017